Aprèn a ballar

La sardana és una dansa de germanor oberta a tothom, una dansa en cercle formada a partir de parelles. A continuació teniu una sèrie de consells que ens poden ajudar a determinar on i quan és millor que ens posem a ballar, i com fer-ho sense perjudicar a la resta de balladors: Hem de posar-nos a ballar a la rotllana que creiem que s’acosta més al nostre nivell.
Aprèn a ballarBackground img

Comptar i repartir

Repartir és saber què cal fer per acabar correctament cada tirada de la sardana. Per poder repartir cal haver comptat prèviament els compassos musicals que té una tirada de curts i una tirada de llargs i conèixer els diferents mètodes de repartiment que existeixen (empordanès, selvatà i garrotxí) i que a continuació expliquem breument.
RepartimentsBackground img

Punts Lliures

La sardana ha evolucionat amb els anys. En la modalitat de Punts Lliures les colles competeixen i s’exhibeixen a partir d’un tret bàsic: la recerca i creació de nous passos que s’adaptin al compàs de la sardana. És una modalitat que requereix una gran dosi d’iniciativa, imaginació, coordinació de grup i fons físic, que en assolir-se converteix la sardana en un espectacle sorprenent.
Punts LliuresBackground img

Diccionari sardanista

Curts, llargs, introit, contrapàs... Descobreix els termes del món de la sardana des de la A fins a la Z.
Diccionari SardanistaBackground img
Sardana logo

Confederació Sardanista de Catalunya - SomSardana

https://cultura.gencat.cat/ca/inici/index.htmlhttps://www.diba.cat/https://ajuntament.barcelona.cat/ca/