Recursos didàctics

Transmetre la sardana, fer que la nostra passió sigui compartida i passada a més gent, sobretot a les noves generacions, és possible gràcies a molts materials i propostes que tenim a l'abast. A continuació, us oferim un breu recull de propostes que us poden ajudar a explicar la sardana als més menuts. Aprofitem-los!

"Coti x Coti" de The Tyets

Sens dubte l'èxit més gran en català dels darrers anys, la cançó Coti x Coti, del duet maresmenc ha estat una revolució en molts nivells i ha suposat un interès creixent per la sardana en moltes generacions de catalans. A continuació podeu gaudir del videoclip penjat a YouTube que acumula milions de visualitzacions.
Veure mésBackground img

Excursió amb la cobla i la sardana

La cobla explicada per en Titó del SX3, que ens acosta aquest conjunt musical i descobreix un so i uns instruments únics al món.
Capítol Titó del SX3Background img

Anàlisis sardanistes per Arnau Tordera

Durant la pandèmia, el sardanisme va tenir un gran regal d'algunes de les sardanes més simbòliques i estimades en forma d'anàlisi històric-musical. Arnau Tordera, músic i cantant d'Obeses, amb la col·laboració de Lluís Gual, va desgranar des del seu estudi les particularitats i secrets musicals de cinc sardanes. Aquests vídeos penjats a YouTube acumulen milers de visualitzacions i són un recurs perfecte per conèixer tots els secrets i la riquesa compositiva de diferents sardanes.
Veure mésBackground img

Sardana p'en Berto

Fredrik Strand, exconcursant d'Eufòria de 3Cat, proposa la fusió de la sardana amb el ritme de l'havanera. Composta per Strand, és un homenatge a Berto Tolsanes, veí de Llançà que abans de morir va demanar-li que li compongués una sardana. 
Sardana BertoBackground img

Quaderns didàctics "La Sardana a l'Escola"

La Diputació de Girona, en el marc de la campanya La Sardana a l’Escola, va editar un conjunt de 6 dossiers per treballar la sardana a l’aula. Cada dossier està orientat a un curs de primària diferent. Aquests dossiers contenen temari relacionat amb la sardana com sopes de lletres, dibuixos, lletres de sardanes, la cobla o altres continguts en ordre creixent de dificultat i de concreció segons avancen els cursos.
Veure mésBackground img

Si encara en vols més, pots visitar les següents pàgines:

La sardana a la xarxa, de Xavier Colón

Pàgina web amb múltiples recursos sardanistes que serveixen per conèixer i explicar la sardana.

Una web premiada l'any 2010 i impulsada per Xavier Colón. Visita la sardana a la xarxa.


La sardana, de M. Àngels Pons

M. Àngels Pons, mestre de música berguedana posa a disposició de tothom els seus coneixements musicals en aquesta web dedicada íntegrament a la sardana. Els seus anys d'experiència en docència i el seu coneixement de la sardana es reflecteixen en una web especialment pensada per a mestres que vulguin apropar la sardana a l'aula. Visita La sardana.

Sardana logo

Confederació Sardanista de Catalunya - SomSardana

https://cultura.gencat.cat/ca/inici/index.htmlhttps://www.diba.cat/https://ajuntament.barcelona.cat/ca/