Noticia
actualitat recull de premsa

La Casa de la Sardana us presenta, en exclusiva, els projectes INNOVEM

13 DE FEBRER DE 2024

El proper dimecres 21 de febrer la Casa de la Sardana tindrà els protagonistes dels dos projectes escollits per INNOVEM.


El passat mes de juny el president de Som Sardana, Xavier Tresserras va fer pública la resolució del jurat anunciant que dos dels projectes presentats quedaven seleccionats com a iniciatives per fer realitat abans del 30 de juny de 2024.


Ara que ja s’han posat en marxa aquests projectes, des de la Casa de la Sardana us convidem a venir a escoltar de mà dels seus creadors com evolucionen i com els estan implantant.


Us convidem a participar en un espai de diàleg que construirem entre aquests dos projectes que utilitzen les escoles i instituts com a altaveu de la pedagogia de la sardana.


L’un centrat en la percussió corporal com a eina d’introducció de la sardana i la sonoritat de la cobla dirigit a un dels públics de més difícil accés: l’alumnat d’ESO. Acostar els curts i els llargs a aquesta franja d’edat de manera creativa i crear un fons documental de recursos imprescindible pel professorat de secundària ja que, ara per ara, és inexistent.


Dimecres, comptarem amb el músic i docent Xavi Piñol per parlar-nos d’aquest projecte presentat per l’entitat sardanista Amics de la Sardana de Premià de Mar, i que està avançant a bon ritme i treballant colze a colze amb el reconegut musicoterapeuta i percussionista corporal, Santi Serratosa.  


L’altre projecte que prendrà part en aquesta dinàmica presentació que farem a la Casa de la Sardana el dimecres a partir de les 6 de la tarda, se centra en un públic encara més petit, d’edat. Es tracta del projecte ‘La cobla a l’escola’ que ha presentat l’Escola Municipal de Música Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà.


En aquest cas l’Oriol Oller, musicòleg i director de l’EMM Conrad Saló ens exposarà si han aconseguit el repte de la creació d’un banc d’instruments de cobla per a nens i com han inclòs la pràctica instrumental específica de cobla en horari lectiu a totes les escoles de la ciutat, facilitant l’accés universal a la pràctica de la música, per ara, als infants de cicle mitjà.


Us animem a participar en aquesta presentació d’aquests innovadors projectes que, a més de donar visibilitat a la cobla i la sardana a infants i joves, tenen una clara possibilitat de ser replicats en altres poblacions. Fem que s’encomanin les ganes de cobla i de sardana.


Reserveu la vostra plaça en aquesta adreça electrònica:  casadelasardana@gmail.com

footer