Noticia
actualitat recull de premsa

La final de LSDA estrena el Concert Trifàsic, un concert elèctric!

15 DE FEBRER DE 2024 Amb Arnau Tordera a la guitarra elèctrica, la cobla Sant Jordi i en Joan Torres a les timbales, dirigits per Xavier Pagès-Corella

Un nou espectacle amb la cobla i la guitarra elèctrica com a protagonistes, tancarà la Final de la 34a edició de La Sardana de l’Any, el concurs més emblemàtic del món sardanista.


Compra les teves entrades! >> 


Amb el nom de Concert Trifàsic, en aquesta producció de Som Sardana i el festival So de Cobla, podrem veure l’Arnau Tordera a la guitarra, en Joan Torras a la percussió i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció musical de Xavier Pagès-Corella.


La cita per a l’estrena, serà en el marc de la Final del concurs La Sardana De l’Any que se celebrarà al Palau de Congressos de Tarragona, el dia 25 de maig de 2024 a partir de dos quarts de sis de la tarda (17.30 h). Pots comprar ara les teves entrades! >> 


La final de LSDA dedica la primera part a escoltar les 8 sardanes finalistes de la categoria Popular del concurs. Aquestes finalistes han estat triades pels votants participant a les eliminatòries durant els caps de setmana del primer trimestre de l’any. Les peces seran interpretades per dues cobles alternativament, la cobla Reus Jove i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.


Durant la mitja part els assistents a la final podran votar la millor sardana a través de les urnes situades a la sala.


És després de la votació que vindrà el plat fort d’aquesta edició amb l’estrena, en format de 45 minuts, de l’espectacle Concert Trifàsic que s’estructura en tres blocs, en els que inclourà l'estrena de l'obra CONCERT TRIFÀSIC, que dona nom a l’espectacle, obra per a guitarra elèctrica, cobla i timbales, encarregada a Xavier Pagès-Corella, qui, a la vegada, assumeix la direcció musical de l’espectacle. Tot seguit tres sardanes obligades arranjades i interpretades per Arnau Tordera amb guitarra elèctrica, acompanyat de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: Ocellets enjogassats (Lluís Buscarons i Pastells), El judici final (Josep Blanch i Reynalt)  i Sa Roncadora (Ricard Viladesau i Carner). I tancarà aquesta estrena en format de 45 minuts la cançó Ens en sortirem d’Arnau Tordera I, arranjada per a guitarra i cobla. Cantada i interpretada per ell mateix amb l’acompanyament de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.


L’espectacle agafa el nom de l’obra CONCERT TRIFÀSIC, per la complicitat que hi ha entre l’electricitat de la guitarra, els tres blocs de l’espectacle, els tres moviments de l’obra, les tres sardanes obligades i les tres cançons de l’Arnau Tordera (en aquesta estrena en cantarà una).


Acabada la presentació de l’estrena trifàsica i fet el recompte de vots, es donarà a conèixer el Premi Popular de la Sardana de l’Any 2023 a tots els assistents, així com les guanyadores de les categories Premi de la Crítica i Premi Joves Talents (en el que hi participen compositors/es menors de 30 anys). En aquestes dues categories ja no hi entra el públic sinó que es valoren els mèrits musicals per part d’un jurat format per músics i experts en la matèria.


Avui, dijous 15 de febrer, es posen a la venda les entrades per aquest concert: https://somsardana.koobin.cat/

Recull de premsa

footer