Noticia
actualitat recull de premsa

Catalunya suma un nou monument a la sardana

22 DE JULIOL DE 2024 Serà a Balaguer el proper 27 de juliol

La plaça de la Sardana de Balaguer comptarà a partir del darrer dissabte de juliol amb un monument a la sardana, una de les actuacions pendents de la ciutat mentre va ostentar la capitalitat de la sardana, el 2022 fins el març del 2023. La recuperació de la proposta ha sigut gràcies a la col·laboració de la Paeria de Balaguer, i la inauguració tindrà lloc el dissabte 27 de juliol durant l’acte de la Ballada dels Fanalets, a partir de les deu del vespre.


El monument, encarregat al mestre de forja Gerard Pons, consisteix en una rotllana formada per quatre dansaires a mida real, en posició de llargs amb els braços amunt i s’ubicarà al damunt de les antigues rodes de molí de pedra que hi ha al mig de la plaça, situades al costat sud direcció l’Escola Pia.


Després de descobrir el monument i el parlament de les autoritats, es donarà inici a la tradicional Ballada dels Fanalets, una ballada que enguany anirà a càrrec de la cobla Jovenívola d’Agramunt, i se celebra el dissabte més proper a Sant Jaume, i que enguany excepcionalment amb motiu d'aquesta especial inauguració no es farà a la plaça del Mercadal. La ballada està prevista que comenci amb un galop de benvinguda, a càrrec de les colles de la ciutat i amb la sardana ‘Balaguer Capital de la Sardana’ de Dani Gasulla.


Aquesta acció es promou des de l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, entitat que n’assumeix tot el cost. També està previst que a la base del monument s'instal·li una rèplica de la placa commemorativa de la capitalitat que actualment es troba ubicada al vestíbul de la Casa de la Paeria.


 

Recull de premsa

footer