Noticia
actualitat recull de premsa

La Copa Catalunya de Ceret ja té campions

21 DE JULIOL DE 2024 Mare Nostrum, Sardanista Sabadell, Nova Tarragona Dansa i Ocells del Bosc són les colles que han fet podi a Ceret

El municipi de Ceret, a la Catalunya Nord, ha celebrat aquest dissabte la 4a edició de la Copa Catalunya de Sardana Esportiva. En la competició, impulsada per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), han participat vint-i-dues de colles de les diferents territorials que conformen la federació.


En la categoria gran, el títol ha estat per la colla Mare Nostrum, de Barcelona, que aconsegueix així el doblet ceretà, després de guanyar la primera edició celebrada l’any passat. En la mateixa categoria, la sabadellenca Mirant Al Cel Mans Amigues, de Cassà de la Selva, van aconseguir el segon i tercer premis. En la categoria veterana, ha revalidat el títol la Colla Sardanista Sabadell (guanyadora de la Copa els dos darrers anys), seguida de Gatzara, de Tarragona, i de la colla d’El Voló l’Albera Dansa.


En la categoria juvenil, les tres colles participants es van repartir el podi de la següent manera: la copa se la van endur Nova Tarragona Dansa, mentre que Cabirols de Sabadell, i Brots de Galzeran de Rubí van quedar en segona i tercera posicions, respectivament. Finalment, en la categoria infantil, en la que també hi participaven tres colles, la població de Valls va dominar el podi amb la colla Ocells del Bosc en primera posició i la colla Ocells de la Pessigolla en segona. La tercera posició va ser per Xiroia, del Grup Sardanista Maig de Barcelona, la proclamada guanyadora absoluta en al passada edició


El format del concurs, plantejat com un play-off de les competicions esportives, en què els equips s’enfronten en duels directes, colla contra colla (i guanyen o quedaran directament eliminats, amb una repesca), va oferir una nit d’emoció i de nervis. Les colles participants van ballar les sardanes triades moments abans per sorteig d’entre una llista escollida pel Foment de la Sardana de Ceret, interpretades per la cobla la Principal de Llobregat.


El concurs va finalitzar amb la ballada conjunta de la sardana Somni, del compositor Manel Saderra i Puigferrer, en commemoració del centenari del seu naixement.


La sardana i la cobla a Ceret


El campionat s’ha emmarcat en el 66è Festival de la Sardana de Ceret, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana, amb ballades, aplecs, una desfilada de tots els grups pel centre de la vila i un concert amb les cobles Mil·lenària i la Principal de Llobregat com a cloenda.


Trobareu fotografies de la Copa Catalunya de sardana esportiva 2024 aquí >>


Foto: Nuri Escudé

footer