Noticia
actualitat recull de premsa

Planoles, candidat a Poble Cultural de l’Any, destaca les seves audicions de sardanes

25 DE JULIOL DE 2024

Entre els candidats finalistes a la categoria de Poble Cultural de l’Any, hi trobem Planoles, l’únic poble que destaca les audicions de sardanes que es programen a la localitat, com a patrimoni cultural a tenir en compte en la seva candidatura. Els altres tres finalistes són Taüll, Calonge de Segarra i Vilalba dels Arcs. 


Les ballades del 2024, organitzades per l’Associació de Dones de Planoles (ADP), tindran lloc durant la Festa de les truites (dilluns de Pasqua), la Festa de la caritat (segon diumenge de juny), una ballada el mes de juliol  i durant la Festa Major que se celebra del 23 al 26 d'agost. El municipi a més, compta amb un patrimoni històric únic, que conforma el llegat cultural com són les dues esglésies romàniques, Sant Marcel de Planès i Sant Vicenç de Planoles.


Les sardanes i la seva variada agenda escènica, cultural i musical contribueixen al dinamisme cultural d’aquest poble del Ripollès com a reclam turístic que pretén desestacionalitzar la cultura de la vila, perquè els visitants puguin anar-hi durant tot l’any.


Podeu participar a les votacions del Poble de l’Any aquí >>


Per la seva banda, Taüll (a l’Alta Ribagorça) opta al premi per la celebració dels 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, i per totes les activitats de commemoració programades per a aquest any dins de l’Any Taüll. Vilalba dels Arcs (Terra Alta) també està de celebració: els 800 anys des que van rebre la carta de població. I Calonge de Segarra (l’Anoia) ha sigut un municipi pioner al restaurar una mina de carbó de l’Alta Segarra, donant valor i promovent el patrimoni miner de la que va ser una de les principals activitats econòmiques de la zona.


En la categoria de Poble Sostenible de l’Any els candidats són Avià, Calonge i Sant Antoni, Palafolls i Senterada. I en la categoria de Poble Turístic de l’Any els finalistes són Besalú, Tavertet, El Vendrell i Vilanova de Meià.


Els Premis Poble de l’Any convocats per Prensa Ibérica i patrocinats per la Generalitat de Catalunya, pretenen premiar els pobles catalans per la feina que porten a terme durant l’any en tres àmbits: cultural, sostenible i turístic, celebraran la gala de lliurament de premis a finals de setembre a Calonge i Sant Antoni, una de les guanyadores de la primera edició.


Foto: Diari de Girona

footer