Noticia
actualitat recull de premsa

La IBB posa en valor el patrimoni musical de les festes majors dels nostres pobles

26 DE JULIOL DE 2024

Va néixer al 2016 de la mà del grup Clau de Mar - Grallers de Vilanova i la Geltrú i ara ja com a formació consolidada Inxa Brass Band presenta el primer treball discogràfic. Un disc que recull els temes més emblemàtics de les Festes Majors i altres actes populars de les diferents localitats on han estat. “La intenció és, ens explica Jordi Paulí, director musical de la Inxa Brass Band, que sigui el primer d’una gran col·lecció de CD per recollir la música de totes les festes majors de Catalunya, un patrimoni musical que pensem que ha de tenir el seu espai dins la discografia actual.”


Inxa Brass Band és la fusió entre un grup de gralles i una cobla, una formació forjada al carrer, a base de recórrer els pobles de Catalunya durant les seves Festes Majors acompanyant sobretot als gegants.


La formació vilanovina està basada en instruments de doble canya (tres gralles, dues tenores i un tible) acompanyats d'una base de metalls (fiscorn, trombó i tuba) i percussió (timbal tradicional, bombo i plats) que dona a la formació una sonoritat potent i molt versàtil. La direcció musical és a càrrec de Jordi Paulí en els formats d’escenari com ho és l’espectacle que han creat en format concert: Que soni la festa!. Es tracta d’una proposta 75 minuts durant els que el públic reviu els temes més distintius de les festes majors catalanes, arranjades per la Marta Pujadas component del grup i coordinadora del projecte.  


Fa poques setmanes la IBB va estrenar el seu àlbum al Festival Internacional de Música Popular i Tradicional  (FIMPT) i a partir d’aquest diumenge 28 de juliol a les 6 de la tarda trobareu el concert a l’espai de sardanes de LaXarxa+


Foto: Augura

footer