Noticia
actualitat recull de premsa

Les sardanes de Pau Casals al Palau de la Música

15 D'OCTUBRE DE 2024

Dimarts  12 de novembre, a les 19h., el Palau de la Música Catalana acollirà un singular concert de la Cobla de Cambra de Catalunya que sota la batuta del mestre Antoni Ros Marbà oferirà un reguitzell de sardanes de Pau Casals. Títols com Festívola, En Pelegrí o Sardana en Do Major així com l’arxiconeguda Sant Martí del Canigó juntament amb fragments de l’oratori del Pessebre arranjats per a cobla, s’interpretaran al costat de sardanes de grans plomes com Juli Garreta i Enric Casals. D’aquest darrer s’interpetarà pe primera vegada en públic la sardana Angoixa.


Ultra les sardanes de Pau Casals, una altra de les singularitats del concert és la interpretació del seu "Ball de dimonis" una obra recuperada recentment després de la seva estrena, un llunyà any 1952.


La presència actual de Pau Casals en la seva vessant de compositor queda complementada per la propera edició del nou CD amb les sardanes de Pau Casals enregistrat també per la Cobla de Cambra, una formació integrada per destacats instrumentistes que es reuneixen esporàdicament per a projectes concrets. El nou enregistrament és una iniciativa de l’Associació Músics per la cobla que presideix Josep Maria Serracant i compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de la Generalitat de Catalunya.


Les entrades per assistir al concert es poden adquirir a la web del Palau al preu de 25 euros. El nou CD es podrà adquirir el dia del concert o bé reservant-lo al correu arxiu@musicsperlacobla.cat a un cost de 15 euros.

footer