APRÈN A BALLAR

APRÈN A BALLAR

Repartir és saber què cal fer per acabar correctament cada tirada de la sardana. Per poder repartir cal haver comptat prèviament els compassos musicals que té una tirada de curts i una tirada de llargs i conèixer els diferents mètodes de repartiment que existeixen (empordanès, selvatà i garrotxí) i que a continuació expliquem breument.

Estil empordanès

És l’estil més estès a Catalunya ja que s’utilitza a la majoria de comarques i consisteix en acabar les darreres tirades cap al cantó esquerra. Després del contrapunt, és norma d’aquest estil començar a puntejar amb el peu esquerre.

Estil selvatà

Es balla a les comarques del Gironès i la Selva i es caracteritza perquè sempre que sigui possible les tirades acaben amb un tres a la dreta. A diferència de l’estil empordanès, després del contrapunt, es comença sempre a puntejar amb el peu dret.

Estil garrotxí

És un estil històric poc utilitzat, que pren el nom de la comarca de la Garrotxa tot i que no es practica en aquesta comarca, ja que actualment només es balla a la vila de Ceret, al Nord de Catalunya. És un estil que no permet lligar dos tresos seguidament, fet que obliga generalment a repartiments més llargs.

footer