APRÈN A BALLAR

APRÈN A BALLAR

La sardana és una dansa de germanor oberta a tothom. A continuació teniu una sèrie de consells que ens poden ajudar a determinar on i quan és millor que ens posem a ballar, i com fer-ho sense perjudicar a la resta de balladors:


Hem de posar-nos a ballar a la rotllana que creiem que s’acosta més al nostre nivell. Dins la rotllana, hem de localitzar qui compta i reparteix i estar atent a les seves indicacions. Podem entrar a la rotllana en qualsevol moment, menys quan se salta. Demanarem l’entrada des de l’exterior de l’anella tocant les mans dels dansaires tot esperant que s’obri la rotllana. Per a entrar a una rotllana ho farem trencant una contra-parella, mai una parella. És a dir, no entrarem mai per la dreta d’un noi. Mai no provarem de posar-nos en una rotllana que estigui assajant. No sortirem de la rotllana abans que s’acabi la sardana a no ser d’un motiu d’especial urgència. La mà de l’home aguanta la de la dona, amb delicadesa, mai fortament ni repenjant- se en el veí. L’home, amb la mà disposadament oberta pren la mà de la noia. La posició dels braços varia en funció de si estem ballant curts o llargs:

  • - En els curts els braços estaran avall, separats del cos amb naturalitat, sense massa rigidesa però sense deixar-los morts.
  • - En els llargs els braços estaran aixecats a l’alçada de l’espatlla i es mantindran així durant tota la tirada.

footer